Hoppa till huvudinnehåll

Lusekoftor och österbottningar i vimlet

Inför kvällens spelningar. Bild: X3M/Catariina Salo stk 2.10.2013

Hösten och STK är här. Sällan har Korjaamo varit så fullbefolkat som när Hoffmaestro ska spela. Vi har tagit en svängom i vimlet och blir överförtjusta av österbottningarnas stora andel i publiken.

Kön in är lång och kön till baren stadig. Det är på alla stickade plagg man märker att höstens första Svenska Talande Klubben är här. Folk har rest från kustremsans alla hörn för att få ta del av Hoffmaestros enorma scenenergi och Rizzles flöjttoner.

Anna och Sofia från Helsingfors är den spräckligaste duon i salen och har på sig fina mönstrade skjortor.

- Det var det enda jag hade rent, erkänner Anna.

Daniela och Viivi, också från Hufvudstaden besöker STK för första gången och det är Hoffmaestro som för dem hit. Daniel och Rasmus från Sibbo väntar också på att elvamannabandet ska inta scen och känner inte till Pargasbandet Rizzle, men hoppas på en positiv överraskning.

- Hoppas de är bra, säger Daniel och slänger upp tummen.

Vi stöter på en snygg trio i vimlet - det är Daniel, Johanna och Jannika som representerar Sjundeå.

- Jag älskar X3M!, Daniel nummer två bekänner sin kärlek för undertecknade, som blir lätt rosenkindade av komplimangen.

- Jag brukar alltid ringa in. Jag är legendarisk, fortsätter nummer två och vi känner att det är dags att mingla vidare innan stämningen blir konstig. Men först utbyter redaktör Salo och Jannika komplimanger kring sina näsringar.

- Ah, snygg piercing du har! utbrister Jannika och Salo är inte sen med att säga någonting fint tillbaka.

De blivande idrottsinstruktörerna Oscar och Linus är bundisar från Arcada. Oscar som är från Pargas har hört Rizzle spela på ett bröllop, medan Korsnäsbördige Linus har mer koll på Hoffarna. Det har Malou och Frida från Ekenäs också.

- Vi har hört mycket om Hoffmaestro och kommer för att se om ryktena stämmer.

Innan konserterna drar igång håller Janne och Ted sin snart legendariska Gissa låten och sjung med marshmallows i munnen-tävling med Jens och John från Hoffmaestro. Vi både älskar och äcklas av utförandet. Som vi antar att det är meningen att vi ska.