Hoppa till huvudinnehåll

Hirvonen kan tänka sig Hyundai nästa säsong

Mikko Hirvonen, rallyförare
Mikko Hirvonen funderar på nästa säsong Mikko Hirvonen, rallyförare Bild: EPA/ORESTIS PANAGIOTOU hirvonen

Hyundai återvänder nästa säsong till VM-serien och den ena bilen körs högst antagligen av en finländare - kanske Mikko Hirvonen.

Det andra alternativet kunde vara Europamästaren i rally, Juho Hänninen. Han har gjort ett gott arbete som Hyundais testförare men Hirvonen är också intresserad av stallet.

Hirvonens manager, Timo Jouhki konstaterar att man ännu inte känner till allt om stallet.

- Där finns många områden som vi inte vet någonting om men visst har vi fört diskussioner, säger Jouhki.

En orsak till Hirvonens intresse för Hyundai är den att hans nuvarande stall, Citroen efter nästa säsong kanske enbart satsar sina resurser på bantävlingar och då speciellt WTCC-serien där den skulle delta med Sebastien Loeb som förare.

- På lång sikt är utan tvekan Hyundai ett bättre alternativ än Citroen. Mikko kan visserligen ännu köra en säsong för Citroren eller Ford och sedan byta till en mera färdig Hyundaibil år 2015. Men det är kanske inte just det alternativet vi är ute efter nu, säger Jouhki.

Skulle Hirvonen välja Hyundai skulle det vara ett bakslag för Hänninen. Men han är realist och anser att ingenting ännu är bestämt. Det kan också hända att en förare kör årets alla tävlingar medan några andra förare, kanske 2-3 stycken delar på ansvaret och kör den andra bilen.

- Ärligt sagt så har jag inga andra alternativ än Hyundai så visst är jag realist och samtidigt nöjd om jag redan får chansen i några tävlingar nästa år, säger Hänninen.

Läs också