Hoppa till huvudinnehåll

Polisutredningen kring Bensow fortsätter

Bild: Grankulla stad bensow

Styrelsemedlemmar misstänks ha använt stiftelsens pengar och egendom för egen vinning, säger Esbopolisen. Polisen verkar ändå inte hålla med om att brottsmisstankarna skulle begränsa sig till endast låga hyror, vilket Hufvudstadsbladet skrev i dag.

Brottsrubriceringen är missbruk av förtroendeställning och polisutredningen gäller bland annat att tidigare styrelsemedlemmar misstänks ha utnyttjat fastigheter till oskäligt låga hyror.

- En del av utredningen koncentrerar sig på de låga hyrorna, bekräftar överkommissarie Tarmo Lamminaho vid Esbopolisen.

Men Lamminaho är förtegen om att berätta vad man i övrigt fokuserar på. Det är möjligt att också andra allvarligare brott har begåtts men det kan man inte ännu berätta.

"Vi har inte berättat på detaljnivå"

Hufvudstadsbladet skrev i dag att polisen inte misstänker Bensowstyrelsen för något annat olagligt än oskäligt låga hyror – det avvisar ändå överkommissarie Lamminaho, som också citerades i artikeln.

- Jag vet inte varifrån de har fått en sådan information. Vi har inte berättat om utredningen på detaljnivå än och vi har inte heller begränsat utredningen till bara vissa specifika brottsmisstankar, säger Lamminaho.

Tidsperioden polisen granskar är drygt 5 år bakåt – eventuella äldre brott är nämligen redan preskriberade.

Parallellt med polisutredningen så granskar också skattemyndigheterna stiftelsen. Skattemyndigheternas utredning väntas vara färdig ännu i höst.

Läs också