Hoppa till huvudinnehåll

Raumo får strukturomvandlingsstöd

Bild: Yle upm i raumo

På torsdag utnämnde regeringen Raumoregionen till ett område med akuta strukturomvandlingsproblem. Regionen kommer att ha kvar statusen till slutet av år 2016.

Det här är en följd av att varvsbolaget STX Finland stänger sitt varv i Raumo och att Skogsbolaget UPM tidigare stängde en av pappersmaskinerna i fabriken i Raumo. Det betyder att 600 personer blir av med jobbet vid STX och att 87 personer sades upp vid UPM.

Områden med akuta strukturomvandlingsproblem får statlig finansiering från anslagen för företagens investerings- och utvecklingsprojekt och från investeringsanslagen för sysselsättande syfte. Finansierings fås också från EU:s strukturfond samt från Finnvera, Tekes och Finlands industriinvestering.

Till Raumoregionen räknas Raumo, Eura, Euraåminne, Kjulo och Säkylä.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland