Hoppa till huvudinnehåll

Solf Ängsväg är äntligen ny och hel

Det har varit en lång väntan men nu är den över. Solf Ängsväg har fått sin ytbeläggning och Korsholmspolitikern Björn Ljungqvist (SDP) kan inte vara gladare. Ljungqvist var en av de som i tiderna tog upp kampen om Solf Ängsväg.

"Äntligen" säger Björn Ljungqvist som har väntat länge på att Solf Ängsväg ska asfalteras. Bild: Yle/Kati Enkvist björn ljungqvist
- Jag vågar inte säga hur längesedan vi har väntat men det började nog bli tiotals år. Vägen var länge en prioritet och det lovades dyrt och heligt att asfalten skulle komma, men vi blev besvikna många gånger.

Kärt barn har många namn

Även om det räckte länge innan vägen fick sin asfalt har Solfborna hållit modet uppe.
- Vi visste nog att förr eller senare skulle det ske. Jag tror bara inte att någon trodde att det skulle ta så här länge, säger Ljungqvist och minns att vägen, när den var som värst i skick, brukade kallas massagebanan.

- Ja, det var gratis massage men det blev dyrt när bilen behövde repareras efter att kört i alla ojämnheter.

Lång väg att gå

Kenth Nedergård, ordförande för samhällsbyggnadsnämnden är glad över att ha fått vara med och ro projektet i hamn.

- Vi hade budgeterat 700 000 euro för vägen men offerten gick på 860 000. Det var nära att allting skulle falla på målsträcket men lyckligtvis gick fullmäktige med på att ge ett tilläggsanslag så att vi kunde förverkliga vägen, säger Nedergård.

  • Firarsvängen 15 april 2021

    Hälsa, gratta och önska musik i Firarsvängen!

    Hälsa, gratta och önska musik i Firarsvängen! Skriv din hälsning i kommentarsfältet i slutet av artikeln, eller ring oss på 06 3 200 200.

  • Coronaviruset i Österbotten - 15.4

    I den här artikeln sammanfattar vi hur Österbotten påverkas.

    Situationen med coronaviruset förändras hela tiden och samhället anpassas till den. I den här artikeln sammanfattar vi hur Österbotten påverkas.

Läs också