Hoppa till huvudinnehåll

Premiärseger för ESC i futsal

Bild: yle/börje broberg futsal

Det blev en smått oväntad seger för Ekenäs Sport Club i den första seriematchen när en av favoriterna i futsalligan, TPK föll i Ekenäs.

ESC tog ledningen i den första perioden med 2-0 och ökade på i andra halvlekens början till 3-0. Åbolaget TPK pressde på och fick häng på ESC genom sina två mål. Men i slutet var det dock igen ESC som kontrollerade händelserna på planen och kunde till slut göra det avgörande målet till 4-2. Trots TPK-press med en utespelare i stället för målvakten blev dert inte flere mål.


Tränare Johan Estlander var mycket nöjd efter matchen. Han sade, att spelarna följde den uppgjorda taktiken helt. Ett starkt försvar och vassa kotringar, som ESC är bäst på.

Tvåmålsskytten Zaharias Ekström var också nöjd med både suitt eget spel och lagets. De nya spelarna var bra, sade han. Och när fotbollssäsongenär över kan alla spelare koncentrera sig på futsal till hundra procent. Då kan spelet bli ännu bättre.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland