Hoppa till huvudinnehåll

Morgonpromenad i Helsingfors

Antero Ruuhonen och Stig Törnroos har gjort en poetisk film där Helsingfors vaknar. Vi får se förälskade par, duvor, torgförsäljare och vackra byggnader i ett Helsingfors 1960.

Till flöjtmusik av Bo Carpelan har Antero Ruuhonen och Stig Törnroos skapat en poetisk film där Helsingfors vaknar. Kaija Ahopelto har gjort de intressanta klippen.

En äldre man vandrar genom ett morgonsömningt Helsingfors. Han ser torgförsäljare, en full man, duvor, trafik, ett kyssande par, en ung mor och allt annat man kan se i staden Helsingfors som vaknar upp.

Vi rör oss på Senatstorget, Salutorget, Skatudden, Kronohagen och vid Tre smeder.

Text: Ida Fellman

Helsingfors – vår huvudstad sedan 1812

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

 • Hundens bästa vän

  En "kusligt gripande dokumentär om hundar och människor".

  En hund är alltid en ärligare och bättre vän än en människa påstår många av de intervjuade i Peter Berndtsons kusligt gripande dokumentär om hundar och människor.

 • Leo Rosenberg - ett liv

  Leo Rosenberg

  Leo Rosenbergs liv rymmer så mycket att det skulle räcka för många liv. Han har varit krigsbarn, asfaltskonstnär, spadist och trumpetist. Han har bott på många ställen men inte haft många hem.

 • Furuhjelms på Hongola gård

  Mor Helena styr i köket och dottern Christine på gården.

  Peter Berndtson har gjort en fascinerande dokumentär om Hongola gård. Och om mor och dotter Furuhjelm som styr och ställer där. Mor Helena i köket och dottern Christine på resten av gården.

Nyligen publicerat - Arkivet