Hoppa till huvudinnehåll

Svenska aktiesparare ifrågasätter Stora Ensos förklaring

Bild: YLE aktiespararna

Informationsdirektör Lauri Peltola vid Stora Enso svarade på spekulationerna om oklarheter i bolagets ekonomiska rapportering genom att kalla dem ett "mänskligt misstag".
Förklaringen räcker inte för aktiespararna.

- Nej, vi är inte nöjda. Vi tycker att det bör finnas mer information och vi vill se en oberoende granskning som syftar till att ge aktieägarna saklig information om vad som hänt säger marknadschef Albin Rännar på Aktiespararnas förening i Sverige.

Aktiespararnas förening i Sverige samarbetar nu bland annat med sin systerorganisation i Finland för att tillsammans med bokföringsexperter analysera Stora Ensos datamaterial. De kräver ansvar för den dåliga affären men också ansvar för vad de kallar mörkandet av ärendet. Att Stora Enso kallar misstaget "mänskligt" har Rännar svårt att förstå.

- Jag vet inte vad de syftar på. Den dåliga affären kan ju vara ett mänskligt misstag men det är ju i så fall väldigt många misstag och det har kostat bolaget över 3 miljarder euro (närmare 30 miljarder kronor). Det mänskliga misstaget, enligt vår bedömning, fortgår fortsätter marknadschef Albin Rännar.

Läs också: Stora Enso: Allt har gått rätt till
Läs också: Stora Enso: Ett mänskligt fel i bokföringen

Läs också