Hoppa till huvudinnehåll

Cirkuskonster på skoltid


På Cirkuskalaset får barnen se på cirkuskonster och också pröva på själva. På tisdag besökte Cirkuskalaset Åboland och uppträdde i S:t Karins och Pargas.

Cirkuskalaset är ett evenemang med cirkustema som har ordnats två gånger tidigare, i Österbotten och i Helsingfors. Cirka 5000 skolbarn har fått ta det av evenemanget. Nu är det dags för den tredje och överlägset största turnén hittills, under tre veckor hålls 37 föreställningar för ytterligare cirka 5000 barn i hela Svenskfinland.

Cirkuskalaset består av en häftig show med både utländska och finländska artister och en pröva-på-cirkus för barn och ungdomar där man cirkulerar mellan olika miniverkstäder där man får pröva på jonglering, akrobatik, diabolo, gå på lina, balansbrädor och enhjulingar.

Vi träffade cirkusartisterna Jakob Ljungkvist och Martin Sjönneby samt cirkusdirektören och initiativtagaren Trygve Cederberg då de förbereder sig för föreställningen i S:t Karins svenska skola.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland