Hoppa till huvudinnehåll

Fotbollsligan lockar bättre igen

HJK:s guldfest efter RoPS-matchen, hösten 2013
Guldlaget HJK är en av klubbarna som ökat sin publikmängd denna säsong. HJK:s guldfest efter RoPS-matchen, hösten 2013 Bild: Lehtikuva publik

Den inhemska fotbollsligan intresserar mer än på flera år. Jämfört med förra året har publiksnittet ökat med ca 15 procent och det totala antalet åskådare denna säsong överskrider redan med två omgångar kvar fjolårets siffra.

Publiksiffrorna har dalat de senaste åren men nu verkar det ha blivit en ändring i saken. Den sammanlagda publikmängden är redan nu högre än de tre senaste säsongerna, trots att två omgångar återstår att avverka.

Publiksnittet har i dagsläget ökat med ca 15 procent jämfört med ifjol. Framför allt redan klara mästarna HJK, silverlaget FC Honka, bronskandidaterna VPS och FC Lahti, samt FF Jaro och KuPS har höjt sina siffror rejält från förra säsongen.

Däremot har Åbos underpresterare FC Inter och TPS tappat åskådare. TPS minustecken accentueras dock av att laget spelade sina första matcher på en liten reservplan när stadion i Kuppis inte var spelklar.

Läs också