Hoppa till huvudinnehåll

Svenskfinland och tidningarna

För finlandssvenskarna är Tidningen oerhört viktig. Eller har i varje fall har den varit det. Men vilken tidning och hur farlig är Tidningsdöden?

Papperstidningen har levt kvar länge som den viktigaste ingrediensen vid morgonmålsbordet. Men är det Husis man läser eller sin regions lokaltidning? Eller alternativen som kan bestå av någon vänstertidning, Arbetarbladet eller Ny Tid.

Ny Tid har levt ekonomiskt knapert sen den grundades. Som redaktionssekreterare Trygve Söderling säger: egentligen är utgivningen av Ny Tid omöjlig.

Vi får också följa med Hbl: s olika skeden och förändringar, hur lokaltidningarna slås ihop inom samma tidningshus. Men hjälper det ens, eller kommer papperstidningen ändå att dö ut?

Kända pressmänniskor, ledarskribenter och chefredaktörer, som Jan-Magnus Jansson, Torbjörn Kevin, Birger Thölix och Per-Erik Lönnfors talar om det skrivna ordet och tidningarnas framtid.

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.