Hoppa till huvudinnehåll

16-årig elev knivhögg fyra i Uleåborg

En 16-årig man knivhögg i förmiddags fyra personer vid yrkesläroverket Oulun Seudun Ammattiopisto OSAO i Myllytulli nära Uleåborg. Offren, som är födda mellan -92 och -98 ådrog sig allvarliga skador i de övre kroppsdelarna. Polisen har gripit förövaren.

Enligt uppgift knivskar gärningsmannen två flickor i skolans matsal och utanför skolan påträffades ytterligare två knivskurna personer. Offrens skador är allvarliga. De befinner sig nu på Uleåborgs Universitets Centralsjukhus för vård.

Ett av offren är skolans vaktmästare, en man född 1992. De övriga är tre kvinnliga elever födda -94, -97 och -98.

Polisen har veterligen också fått tag på gärningsmannens kniv.

För tillfället är gärningsmannen i polisens förvar. Polisen har undersökt skolbyggnaden men har inte funnit fler offer.

Polisen fick larm om händelsen klockan 11.19 och klockan 17 utlovas en presskonferens.