Hoppa till huvudinnehåll

Gärningsmannen hade redan tidigare hotat att döda

Polisen i Uleåborg höll på eftermiddagen en presskonferens om knivdådet vid yrkesskolan Myllytulli på torsdagen, där fyra personer skadades allvarligt. Fallet utreds som mordförsök.

Polisen uppger att den 16-årige pojken som misstänks för dådet redan tidigare har hörts av polisen på grund av ett hot på internet. I hotet hade han skrivit att han skulle döda alla i skolan om han hade ett vapen.

Då han hördes av polisen uppgav han ändå att hotet inte var allvarligt. Polisen utredde inte ärendet vidare men förmedlade vidare information om fallet till barnskyddsmyndigheterna.

Den misstänkte gärningsmannen har inte uppgett något motiv för dådet. Enligt honom finns det flera orsaker till hans handlande.

Gärningsmannen använde en kökskniv vid knivdramat i dag. Han hade dessutom två andra eggvapen samt en kommandoluva i sin ryggsäck, meddelar polisen.

Personalen vid skolan har fått krishjälp under dagens lopp och en chatt har öppnats för eleverna där de kan diskutera det som skett. Eleverna kommer att få krishjälp, men skolarbetet fortsätter som vanligt imorgon.

Läs också:
16-årig elev knivhögg fyra i Uleåborg