Hoppa till huvudinnehåll

Solsidan - Alex

"Jos googlaat huonon itsetunnon, saat tulokseksi minun kuvani"

Alex on tyyppi, joka on pienenä kasvanut Solsidanissa ja aikuisiällä muuttanut takaisin oman perheensä kanssa. Hammaslääkäriuransa ohella hänellä on täysi työ pysyä Fredden perässä ja yrittää välttää Ovea. Sen lisäksi hän useimmiten löytää itsensä kahden voimakastahtoisen naisen välistä - vaimonsa Annan ja äitinsä Margarethan. Siinä tilanteessa on vaikea olla kaikille mieliksi ja poliittisesti korrekti. Alex kuitenkin yrittää, joskin useimmiten huonoin tuloksin.

”Googla man på dålig självkänsla så kommer det upp en bild på mig”
"Det går väl bra att bo i Hitlers bunker om Hitler inte är hemma”

Alex är killen som vuxit upp på Solsidan och i vuxen ålder flyttat tillbaka med sin familj. Vid sidan av jobbet som tandläkare har han fullt upp med att matcha sin rike kompis Fredde och undvika plågoanden Ove. Dessutom befinner han sig ofta inklämd mellan två starka kvinnfolk - sin fru och sin mamma. I den situationen är det svårt att vara alla till lags politiskt korrekt. Alex försöker i alla fall, oftast med dåligt resultat.

------------------

Haluaisitko kokeilla miltä tuntuu olla Solsidanin Alex? Lataa tästä naamari itsellesi, ota kuva ja jaa parhaat Solsidan-hetkesi ystäviesi kanssa!
Vill du bli Alex i Solsidan för en dag? Ladda ner maskerna här, ta en bild och dela den med dina vänner!
Solsidan masker (.pdf)