Hoppa till huvudinnehåll

Solsidan - Ove

”Tjenare mannen”

Ove Sundberg ja Alex ovat samanikäisiä ja parhaita ystäviä - ainakin Oven silmissä. Totuuden nimissä Ove tunnetaan "yhtenä länsimaiden kauheimmista ihmisistä". Hän on ahne, pitkävihainen, tylsä, ei palauta lainaamiaan tavaroita ja ilmestyy aina paikalle huonoimpaan mahdolliseen aikaan. Ove asuu yhdessä samanhenkisen Annetten ja heidän pienen tyttönsä kanssa. Ove on hahmo, jota kukaan ei pääse pakoon.

Den här lilla motherfuckern – den är min”
”aj aj aj, the plånkan is at home”

Ove Sundberg är jämnårig med Alex och de två är bästa vänner - åtminstone i Oves ögon. Sanningen är att Ove har rykte om sig att vara ”en av västvärldens vidrigaste människor”. Han är snål, långsynt, tråkig, lämnar inte tillbaka saker han lånar och dyker upp när det passar som allra sämst. Ove bor tillsammans med likasinnade Anette och deras lilla flicka. Ove är karaktären ingen kommer undan.

------------------

Haluaisitko kokeilla miltä tuntuu olla Solsidanin Ove? Lataa tästä naamari itsellesi, ota kuva ja jaa parhaat Solsidan-hetkesi ystäviesi kanssa!
Vill du bli Ove i Solsidan för en dag? Ladda ner maskerna här, ta en bild och dela den med dina vänner!
Solsidan masker (.pdf)