Hoppa till huvudinnehåll

Vasaborna är nöjda över bonusbortfall

En läderbörs med olika eurosedlar.
En läderbörs med olika eurosedlar. Bild: Yle/Arja Lento börs,ekonomi,euro,pengar,Sedel,finansiering

Nya vägar, refuger och parker i alla ära. Men Vasa stad borde prioritera bättre. Det tycker Vasaborna. Att personalen på Vasa stad inte får några bonusar nästa år är bara bra.

Carola, som arbetar på Björkdungens daghem i Gerby, anser att det är helt okej att personalen på Vasa stad inte får några bonusar nästa år. Varken Carola eller hennes kollega Jenny har någonsin fått bonuspeng.

- Vi måste värna om våra barn och våra äldre. Det är mycket annat som kan vänta tills det blir bättre ställt. Men barnen och de äldre kan inte vänta, säger Carola på Björkdungens daghem.

Vikariestoppet påverkat dagisverksamheten

I och med vikariestoppet får daghemspersonalen ändra på verksamheten.

- Vi har haft ganska tur hos oss och det är få som har varit sjuka. Men när någon är borta så blir det genast mycket jobbigare för oss. Vi måste ändra på de planerade aktiviteterna och anpassa oss till en mindre personal, säger Jenny.

"Bossarna kan vara utan bonus"

Det som staden Vasa absolut inte borde spara in på är äldre- och barnvård. Kultur och sport får för mycket pengar. Bossarnas löner kunde också minskas. Det anser några Vasabor när vi frågar var någonstans staden borde spara.

- Man måste nog dra in vissa investeringar eller skjuta på dem. Själv arbetar jag inom social- och hälsovården och tycker att kraven på oss redan nått sin kulmen, säger en kvinna till Yle Österbotten.

- Det är rätt att bonusarna inte betalas ut. Det är ju ändå inte alla stadsanställda som får bonusar. Det är ju bara bossarna som får den, säger en man på Vasa torg.

Läs också!
Anställda utan bonusar nästa år

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten