Hoppa till huvudinnehåll

Grekland: Blond flicka bortrövad?

Polisens bild på flickan som misstänks vara bortrövad
Polisens bild på flickan som misstänks ha blivit bortrövad Polisens bild på flickan som misstänks vara bortrövad Bild: EPA/GREEK POLICE farsala

Grekisk polis begär hjälp från Interpol för att identifiera en cirka fyraårig flicka, som misstänks vara bortrövad. Flickan hittades för tre dagar sen i en polisrazzia i staden Farsala i centrala Grekland.

Polisen sökte droger och illegala vapen när de hittade den blonda flickan hos ett romskt par, som enligt dna-tester inte är hennes föräldrar.

Paret har lämnat motstridiga och ständigt varierande uppgifter om varför de hade hand om flickan. Paret har gripits som misstänkta för barnarov.

Maria omhändertagen

Flickan, som kallas Maria, har omhändertagits av välgörenhetsorganisationen Smile of the Child. Hon talar enbart romani och uppges verka förvirrad och chockad.

- Hon har använts som tiggare på gatorna i staden Larissa eftersom hon var blond och söt, säger Kostas Yaaopoulus, som leder organisationen, till brittiska BBC.

Enligt polisen tyder flickans utseende på att hon kunde komma från norra eller östra Europa.

Inget barn i hennes ålder har anmälts som saknat i Grekland. Polisen har gått ut med fotografier av flickan i hopp om att få henne identifierad.

Läs också