Hoppa till huvudinnehåll

HS: Finland tar emot ryska politiska flyktingar

Oppositionen demonstrerade i Moskva i februari 2012 Bild: EPA/SERGEI ILNITSKY protestera

Finland håller på att bli ett populärt land för ryska politiska flyktingar, säger två ryska aktivister i dagens Helsingin Sanomat.

Jenny Kurpen och Aleksej Devjatkin har själva varit aktiva i demonstrationer mot president Vladimir Putin, och har tidvis varit gripna av de ryska myndigheterna. Först flydde de till Ukraina, men där fick de avslag på sin asylansökan. I början av oktober kom de till Finland, efter att Finland hade godkänt dem som kvotflyktingar.

Det är inte så att Finland tänker öppna portarna för alla motståndare till Putin, säger utrikesminister Erkki Tuomioja, men ryska aktivister kan tas emot på samma sätt som oliktänkare från andra håll i världen.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes