Hoppa till huvudinnehåll

Leonardo DiCaprio + Jo Nesbø = Sant

Leonrado DiCaprio Cannesissa valokuvaajien edessä.
Leonardo Dicaprio kommer producera senaste Jo Nesbö-filmen. Leonrado DiCaprio Cannesissa valokuvaajien edessä. Bild: Ian Langsdon/EPA/All Over Press Leonardo DiCaprio,leonardo dicaprio

Leonardo DiCaprio ska jobba med senaste Nesbø-filmen.

Warner Brothers har köpt rättigheterna till Jo Nesbøs två senaste deckare. Nu har också Leonardo DiCaprio anlitats till filmprojektet. Han ska producera filmen tillsammans med Jennifer Davisson (The Ides of March, Runner Runner) och Kevin McCormick (Gangster Squad), samtidigt som filmen ska utvecklas med Leonardo i tankarna för en av rollerna.

För att boka producenttrion fick filmbolaget betala mellan 350 000 och 1,5 miljoner euro. Det skriver Deadline.com.

Böckerna handlar om en mördare som förälskar sig i ett av sina offer. Böckerna har inte ännu publicerats, men i början av oktober meddelade Jo Nesbö att de kommer att ges ut under pseudonymen Tom Johansen. Boken Blood on the snow kommer att ges ut och får uppföljaren More blood on the water. Böckerna har tills vidare bara engelska titlar.

Jo Nesbø kommer också att jobba med House-skaparen Katie Jacobs i en planerad tv-serie. Jo har idén och har skrivit en synopsis till serien, medan Katie jobbar på manuset till serien.

Källa: VG.no