Hoppa till huvudinnehåll

Vasaregionens turism tar form

Vasa stad
Vasa stad Bild: YLE/Mira Myllyniemi vasa stad

Vasaregionens turism Ab börjar söka verkställande direktör. Styrelsemedlemmarna till bolaget valdes på måndag kväll.

Fem av styrelsens åtta medlemmar representerar Vasa eftersom Vasa står för majoriteten av finansieringen. Startandet av bolaget brådskar eftersom bolagets verksamhet skall fås igång genast från början av 2014.

Genom att bilda ett turism bolag för hela Vasaregionen vill man undvika överlappande verksamhet och göra marknadsföringen av regionen effektivare.

Förutom representanter från Vasa finns också Korsholm och Laihela med i organisationen. Under sommaren har också Närpes stad meddelat om intresse att vara med i bolaget. Närpes har föreslagit att de svenskspråkiga kommunerna kunde utse en gemensam representant till turismbolagets styrelse.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten