Hoppa till huvudinnehåll

” Allt går mycket lättare när man är två.”

En kväll med Anne och Hannah
En kväll med Anne och Hannah Bild: Yle / Jyrki Valkama en kväll med anne och hannah

Anne Hietanen och Hannah Norrena tycker bägge om att prata. Helst tillsammans och helst samtidigt. Gärna över ett glas vin. Nu är den pratglada duon tillbaka i En kväll med Anne och Hannah den fjärde november.

– Vi skulle kunna underhålla varandra i veckor enbart med att sitta och kackla och kuckla tillsammans, konstaterar Hannah.

– Och om en av oss är ledsen, vilket den ena faktiskt ofta brukar vara, så kan den andra alltid muntra upp den sorgsna med ett lite dåligt skämt, fortsätter Anne.

Anne Hietanen och Hannah Norrena är som vilka väninnor som helst. Förutom att de kanske då är lite öppnare än de flesta. Eftersom allt är uttalat finns inget rum för vare sig avundsjuka eller missunnsamhet.

– Allt går mycket lättare när man är två. Då den ena vacklar så får den andra ta i så mycket byxorna bara håller, säger Hannah och Anne med en mun.

– Vi har sett varandra i alla situationer i livet, nere i dalarna och på de högsta topparna. Det är svårt att vara missunnsam när vi båda vet vad den andra har gått igenom. Många situationer har vi dessutom gått igenom tillsammans.

Kvinnorna gör också sin talkshow tillsammans på Yle Fem. I den tredje säsongen av En kväll med Anne och Hannah utlovar de ärliga och djupa diskussioner tillsammans med gäster, både stjärnor och ”vanliga människor”.

– Det intressanta är historierna som människorna berättar. Här förekommer inget smalltalk, vi pratar istället om saker som anses vara svåra, självmord, död, sjukdomar, ångest, depression men också positiva omvälvande händelser i livet.

– Vi tycker att det är oerhört skönt att tala om saker utan omskrivningar eller cirkus runt omkring. Vi tror helt ärligt att programmet kan vara till tröst för tittarna. Vi har ju själva fått ut så mycket tröst och inspiration av alla vi pratat med. Oprah skulle säkert titta gillande på oss om hon förstod språket, säger Hannah.

– Fast hon skulle nog vara avundsjuk, månne hon ens skulle medge det, småskrattar Anne.

Och kanske Oprah skulle vara avundsjuk, om inte annat så på den påtagliga vänskapen mellan kvinnorna. När den ena påbörjar en mening, vet den andra hur den slutar, både i rutan och utanför.

En kväll med Anne och Hannah
Säsongstart i Yle Fem 4.11.2013 kl. 21.00

Nyligen publicerat - Pressmeddelanden