Hoppa till huvudinnehåll

Haavisto fördömer curlingstöd

Bild: Arctia Shipping arctia shipping

Minister Pekka Haavisto (Gröna), som svarar för statens ägarstyrning fördömer det stöd till en curlingförening som statens isbrytarföretag Arctia Shipping har gett. Styrelseordföranden för isbrytarföretaget, Matti Virtaala är med i curlingföreningen.

- Jag godkänner inte ett förfarande som ser ut som att statens medel används till ändamål som är nära egna intressen, säger Haavisto.

Det var ordföranden i Arctia Shippings styrelse Matti Virtaala som själv föreslog stöd för sin curlingförening. Stödet går på 12 500 euro under fem års tid.

Enligt Haavisto blir det inte nu några påföljder för styrelseordföranden, men hela styrelsens sammansättning kommer att ses över vid nästa bolagsstämma. Orsaken till att styrelsen ses över är delvis att den har för få medlemmar. Dessutom ska Arctia Shippings hela strategi som en del av regeringens strategi i Arktis ses över, och det kan påverka styrelsens sammansättning.

Bolagsstämman ska också ta ställning till om Matti Virtaala kan fortsätta som styrelseordförande.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes