Hoppa till huvudinnehåll

Låtskrivare och britter i höstens sista Bettina

Bild: YLE/Marina Helenelund iain muir

Gäster i höstens sista Bettina är journalisten Charlotta Buxton, aktuell med boken ”Det finns inga britter”, skotten och coachen Iain Muir, rappande mommon Eila Nevanranta, vald till årets mor-/farförälder och låtskrivaren Axel Ehnström, som uppträder med en ny låt på finska.

Charlotta Buxton finlandssvensk journalist bosatt i London, aktuell med boken ”Det finns inga britter”, har under sina fyra år i Storbritannien jagat det typiskt brittiska. Britten Iain Muir är trogen sitt hemland trots att han bott tjugo år i Finland. Rap-mommo Eila Nevanranta berättar i Bettina hur räppandet fick sin början och bjuder på hiten "Mummo rap". Axel Ehnström är en aktiv låtskrivare och uppträder i Bettina med en låt på finska.

Programmet sänds måndagen den 28.10. 21.00 i Yle Fem, repris lördagen 2.11 kl. 15.45.
Programmet kan också ses på Arenan

Vill du vara med som publik i Bettinas show?
Man kan anmäla sig eller göra förfrågningar på e-postadressen bettina.yle@yle.fi eller till telefonnumret 040-7180181.