Hoppa till huvudinnehåll

San Marino i topp

San Marino och Linda
San Marino & Linda San Marino och Linda Bild: San Marino och Linda san marino och linda

Maxmobandet San Marino & Linda gör comeback som etta på Danslistan. De kröp förbi både Lasse Stefanz, Tommys och alla andra med Ta mig hem.

Åländska Högtryck har också tagit ett långt kliv från nionde till andra plats nu.

Och för Carisma från Nykarleby blev drömmen sann. De är inne med nya låten Jag har väntat hela natten.

Hans Martin föll däremot lite överraskande ur listan nu. Hans Hyllning till Söderfjärden fick endast två veckor på Danslistan.

Tre starka utmanare

Danslistans artister och band utmanas nu av tre starka kandidater. För det första: Jenny Saléns från svenska Halland. De utmanar med Sonja Aldéns låt Du är allt.

Jenny Salén Adamsson korades till Årets Dansbandssångerska i Malung i somras och hennes tolkning av Du är allt är nog ett av bevisen på att titeln gick till rätt person.

Jenny Saléns är ett heltidsturnerande dansband, som firade 10-års jubileum i maj. Just nu är de aktuella med sitt andra album Mot nya mål.

Jenny är alltså sångerskan och frontfiguren i bandet, Niklas Adamsson sjunger också han och sköter blåset på saxofonen och de flankeras av Robert Juth på gitarr och Nicklas Mörk bakom trummorna.

Jenny Saléns har deltagit i Dansbandskampen, i Diggiloo och så är de fullbokade för spelningar runtom i Sverige.

Åboländska bandet You and You är finlandssvensk utmanare och låten är skriven till minne av band- och musikerkollegan Krister Andersson. Stjärnan som slocknat, heter sången och frontfiguren Uffe Nylund säger att den handlar om Krister, men samtidigt om oss alla som måste lämna jordelivet en gång.

Uffe Nylund känner vi från dansband som Pedros och Canyon och från countrybandet West Coast Project.

Den andra nyckelpersonen i You and You är Gerd Nyholm, tidigare bandkollega till Uffe. Bägge två har österbottniska rötter också om Pargas och Åbo senare blev deras hemorter.

Nordisk utmanare är norska The Teddybears. Vi har testat norsk country, nu får ni smaka på norsk rockabilly med ett band som diggades redan på 80-talet hemma i Norge. Det är 24 år sedan förra albumet kom, men nu hittade trion vägen till skivstudion igen. Utmanarlåten heter Du har blitt så lik din far.

Häng med i röstningen på Danslistan!
I Vega på söndag kl. 14.06 och tisdag kl. 13.03.

Läs också

Musik