Hoppa till huvudinnehåll

Villa Elba fick kvalitetspris

Villa Elba i Karleby.
Villa Elba i Karleby. Bild: YLE/Rolf Granqvist villa elba

Villa Elba i Karleby är först i Finland att tilldelas det Europeiska Ungdomscentrens kvalitetsstämpel. Den expertgrupp som senaste vår granskade Villa Elba har konstaterat att ungdomscentret uppfyller urvalskriterierna.

Europeiska Rådet tog det officiella i Strasbourg 16.10.2013. Expertgruppen lyfte fram många styrkor, bland annat att det internationella ungdomsarbetet är en central verksamhetsform och den klara länk mellan de myndigheter som jobbar inom fältet. Villa Elba har en kunnig och pedagogisk personal och är en bra och säker arbetsomgivning där man respekterar olikheter och låter ungdomarna vara delaktiga.

Kvalitetsstämpelarbetets målsättning är att säkerställa kvaliteten i de europeiska centren samt att stöda utbyte av information mellan centren samt att främja kontakterna och nätverksbildandet. De ungdomscentra som är med i systemet träffas en gång per år och inkommande vinters möte ordnas på Villa Elba i februari 2014.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten