Hoppa till huvudinnehåll

Gammelbackaföräldrar kämpar för sin skola

Rektor Anders Vikström visar runt politiker i Gammelbacka skola.
Rektor Anders Vikström visade runt politiker i skolan på ett möte förra veckan. Rektor Anders Vikström visar runt politiker i Gammelbacka skola. Bild: Yle/Erica Vasama anders vikström

Gammelbacka skolas hem och skolaförening kämpar för sin skola som hotas av nedläggning.

En adress för att skolan ska bevaras har samlat redan 700 namn på några dagar. Kampanjen pågår på facebook och det har också gjorts en kampanjvideo. Kampanjen har fått namnet "Borgå kan fortsätta vara drömmarnas hemstad!"

Föreningen vill föra fram att många familjer flyttat till Borgå för att staden erbjudit möjligheter som inte existerar i många större städer, som små, trygga närskolor. Gammelbacka är en av de få skolor som inte har problem med mögel och inomhusluft. Det lönar sig inte för Borgå att gå miste om sitt trumfkort, skriver föreningen i ett öppet brev till kommunalpolitikerna.

I en färsk skolnätsutredning vill staden stänga Gammelbacka skola och flytta eleverna till nybyggen i Tolkis och Näse.

Kampanjens facebooksida:

Kampanjvideon