Hoppa till huvudinnehåll

Katedralskolans elevkår fick anmärkning för fest

polisbil i helsingfors
polisbil i helsingfors Bild: YLE/Tobias Silvander huvudstadsregionen

Katedralskolans elevkår försummade sin plikt att göra en anmälning till polisen enligt lagen om sammankomster då de ordnade en stor fest i Lundo i början av oktober. Det har polisen kommit fram till efter förundersökningen. Polisen fick avbryta festen med cirka 200 elever från Katedralskolan.

Elevkårens styrelse bestraffades ändå inte för sammankomstförseelse, eftersom polisen ansåg att de på grund av ungdom och knapp erfarenhet av att ordna evenemang inte uppfyllde kravet på avsiktlighet som brott förutsätter.

Polisen konstaterar också att elevkårens styrelse bröt mot alkohollagen genom att tillåta alkohol på en allmän sammankomst. Bestraffningen blev en anmärkning. Styrelsemedlemmarnas ringa ålder och oerfarenhet påverkade straffets lindrighet.

En styrelsemedlem undvek bestraffning eftersom denne inte deltog i arrangerandet av festen.

Läs också:

Polisen avbröt Kattanelevers fest

"Man ska inte tala om för hela stan att man har fest"