Hoppa till huvudinnehåll

Vasabo dömd till livstid för mord

Vasa tingsrätt.
Vasa tingsrätt. Bild: YLE justitiehuset vasa

En kvinna född 1972 har dömts till livstids fängelse för mordet på sin ex-sambo. Kvinnans nuvarande man, en Vasabo född 1974, har dömts till åtta och ett halvt års fängelse för dråp. Det skriver tidningarna Vasabladet och Pohjalainen i dag.

Mordet skedde i slutet av april i år då offtret och de två dömda befann sig i kvinnans bostad. Den dömda mannen slog offret i huvudet med knytnäven och knivhögg honom därefter i låren och nedre delen av buken med fruktkniv.

När offret låg på golvet satt kvinnan på hans bröstkorg och pressade en kudde mot hans ansikte upprepade gånger. Den dömda mannen bad kvinnan sluta och lämnade därefter bostaden.

Kvinnan var ensam med offret i drygt fem timmar. Hon knivhögg honom i bröstet och halsen med en sågtandad kniv och slog honom i huvudet med en radio. Efter det ringde hon den dömda mannen och tillsammans beslöt de att göra sig av med kroppen, men polisen kom till bostaden innan de hade hunnit göra något.

Eftersom det var fråga om råa och grymma gärningar ansåg tingsrätten att kvinnan gjort sig skyldig till mord. Hon dömdes också för två fall av misshandel där offret var ex-sambon. Tingsrätten ansåg att kvinnans nuvarande man hade gjort sig skyldig till dråp eftersom mannen hade riktat så kraftiga knivhugg mot offrets underkropp att de kunde ha dödat offret. Tingsrätten beaktade också det faktum att den dömda mannen hade lämnat bostaden.

De dömda måste också betala 10 000 euro för lidande till offrets föräldrar. Dessutom måste de ersätta kostnader för obduktion, begravning och rättegång.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten