Hoppa till huvudinnehåll

Juventus jagar revansch i Turin

Cristiano Ronaldo avgjorde senast.
Cristiano Ronaldo avgjorde senast. Cristiano Ronaldo avgjorde senast. Bild: EPA/JuanjoMartin/AllOverPress juventus

Juventus och Real Madrid möts i kväll i Turin i Yles TV-match i fotbollens Champions League. Hemmalaget söker revansch för 1-2 nederlaget på Bernabeu för ett par veckor sedan.

Real Madrid toppar grupp B med tre raka segrar och en glödhet Cristiano Ronaldo har gjort sju av lagets tolv mål i turneringen så här långt. Portugisen gjorde också sitt lags två mål i 2-1 segern den 23 oktober.

För Juventus var förlusten i Spanien höstens första i Champions League, medan de två tidigare matcherna mot Galatasaray och FC Köpenhamn hade slutat oavgjort. Den gamla damen från Turin är således i stort behov av poäng för att hålla drömmen om avancemang vid liv.

Juventus fick tillbaka Fabio Quagliarella i veckoslutets seger över Parma. Borta ur truppen är alltjämt Mirko Vucinic och Stephan Lichtsteiner som varit bort sen andra matchveckan i Serie A.

Giorgio Chiellinni är avstängd i matchen medan Fabio Coentrao är skadad.

Cristiano Ronaldo toppar skytteligan på sju mål medan Angel di Maria och Thiago Motta med fyra assists var är bäst i Champions League. Luka Modric är en varning från att bli avstängd.

Carlo Ancelotti har sagt att Raphael Varane kommer att inleda i mittförsvaret på tisdag tillsammans med antingen Ramos eller Pepe. Också Xabi Alonso väntas spela från start för första gången i årets Champions League.

Lagen har mötts 15 gånger tidigare i Champions League eller Europacupen.

Matchen sänds i TV2 och Yle HD med start klockan 21:45. TV-sändningen börjar tio minuer tidigare och Antti Koivukangas svarar för det svenskspråkiga referatet.

Matchen går också att följa direkt via Arenan.

Fotboll, Champions League

Tisdag 5.11 kl 21:35, Juventus - Real Madrid, Yle TV2, Yle HD, Yle Arenan

Läs också

Sportens sändningar