Hoppa till huvudinnehåll

Sällsynt hård kamp om damernas OS-platser

Krista Lähteenmäki
Krista Lähteenmäki Bild: Yle 6559 5028 000

Sportmagasinet har besökt ett inspirerat, glatt och tillitsfullt finländskt landslag på längdskidor högt uppe i Italiens alper. Precis då hundra dagar återstod till OS i Sotji.

Alla som då var på plats berättar om sina pågående karriärer - i Magasinets special från Val Senales och träningsglaciären där på 3.000 meters höjd. Med är bland andra Krista Lähteenmäki, Matias Strandvall, Aino-Kaisa Saarinen och Ville Nousiainen.

Unga Krista Lähteenmäki är redan på väg mot sitt andra OS, men den här gången gör hon det som världsstjärna. Hon väntar sig att Finland gör ett fint OS i längdspåren men själv tar hon inget för givet. Så starkt är nämligen damgänget att kampen om platserna på alla distanser kommer att bli ruskigt hård.

Matias Strandvall
Matias Strandvall Matias Strandvall Bild: Yle matias strandvall

Matias Strandvall har haft en bra träningssäsong med en lång rad läger, framför allt tillsammans med Anssi Pentsinen, och de två är idag verkliga analytiker när det gäller skidsprinten och dess utveckling som gren.


Aino-Kaisa Saarinen
Aino-Kaisa Saarinen Aino-Kaisa Saarinen Bild: Yle aino-kaisa saarinen

Aino-Kaisa Saarinen berättar om hur hon har förändrats. Hur hon idag ger sig själv nåd emellanåt och i sitt upplägg vågar lita på att sans belönas. Att det stora arbete som gjorts under åren som gått håller och bär.


Ville Nousiainen
Ville Nousiainen Ville Nousiainen Bild: Yle ville nousiainen

Ville Nousiainen tycker att träningssäsongen som proffsåkare har gått smidigt och problemfritt. Men, med glimten i ögat, att säsongen som tränare har varit besvärlig. Förväntningarna på tränaren Ville är naturligtvis höga. Hans adept, sambon Mona-Liisa Malvalehto, tog senaste vinter sina första världscupsegrar - bland annat i just Sotji.

tisdag 5.11 kl. 21.00 och onsdag 6.11 kl. 17.25 i Yle Fem
torsdag 7.11 kl. 13.30 i TV2

Läs också

Nyligen publicerat - Sport