Hoppa till huvudinnehåll

Tågtrafiken påverkas av strejk

Centralstationen i Helsingfors. Bild: YLE/Rolf Granqvist ic-tåg

Tågtrafiken till Seinäjoki och Vasa påverkas av att VR:s lokförare i huvudstadsregionen började strejka på fredagsmorgonen. Nu fortsätter problemen i tågtrafiken.

Lokförarnas arbetsnedläggelse kommer att störa tågtrafiken också i natt och i morgon. Störningar kommer att förekomma både i närtrafiken och fjärrtrafiken.

Enligt VR:s kommunikationschef Mika Heijari måste resenärerna bereda sig på problem också i morgon. VR utlovar mer information på sin webbplats vr.fi.

På grund av strejken har fyra avgångar mellan Helsingfors och Seinäjoki ställts in idag, fyra avgångar från Seinäjoki till Helsingfors och likaså kvällens avgång från Helsingfors till Vasa.

Som det nu ser ut kommer arbetsnedläggelsen bland medlemmarna i Lokförarförbundets avdelningar i Helsingfors och Riihimäki att pågå till i kväll. På eftermiddagen låg förhandlingarna nere.

Lokförarförbundets avdelningar i Helsingfors och Riihimäki har lagt ner arbetet för att de är missnöjda med sina nya arbetstider som införs i slutet av månaden. Lokförarna får mindre tid på sig att byta tåg. VR anser att strejken är olaglig.