Hoppa till huvudinnehåll

Vi SKA spela i finalen i vår!

Dickens höga tempo och mördande effektiva kontringar bådar gott inför vårens slutspel. I fjol var laget minuter från en finalplats - i år ska vi spela final, säger målvakten Emma-Lotta Nordström.

- I matchen mot KyIF fungerade försvaret och anfallet från första början och ända till slut. Därför blev det så här stor klasskillnad, säger Nordström.

Dicken ledde med 8-0 efter sju minuters spel och matchen var avgjorde. Nordström och laget visste att det skulle bli en så kallad springmatch där målet var att trötta ut motståndarna. Det är en del av Dickens taktik i år, igen. Man har inga stora skyttar i laget utan satsar på ett effektivt och rörligt försvar som ger kontringsmöjligheter. Målvakterna är duktiga och öppnar dessutom effektivt till lagets yttrar.

I matchen mot KyIF stod vänsteryttern Annika Näräkkä för 13 fullträffar och högeryttern Anna Lindholm för sex mål. Då vilade båda spelarna en fjärdedel av matchen.

- Att vi sku ha den bästa konditionen av lagen i serien vågar jag inte skriva under men vi har nog tränat hårt inför den här säsongen säger Emma-Lotta som också säger att fokuset i träningen ligger på reaktionssnabbhet och rörlighet i försvaret.

- I målet delar jag och Sofia Lindholm på ansvaret och det har fungerat jättebra så här långt.

Laget inledde säsongen med en överraskande förlust mot Sjundeå men har sedan plockat fem segrar på raken.

I fjol föll laget i semifinalserien mot Grankulla IFK efter stor dramatik. Nu ska man vara med i finalspelet. Men vem har man sällskap av i semifinalerna?

- HIFK är alltid starka och har dessutom inlett den här säsongen betydligt bättre än tidigare år. Sjundeå IF har också kapacitet att nå semifinalerna men det fjärde laget lämnar jag otippad, säger Emma-Lotta som tycker att höstens matcher varit riktigt jämna.

KyIF vill hela tiden bli bättre

Enligt Petra Friman i KyIF utvecklades matchen mot Dicken ungefär som man väntat förutom att siffrorna blev onödigt stora.

- Dicken springer mycket och kom lite väl lätt åt att kontra i dag. De var helt enkelt klart mycket bättre än vi, säger Petra.

Uppladdningen för KyIF var lyckad då laget senaste veckoslut tränade och spelade i Sverige. Nu fungerade dock inte spelet riktigt som planerat men det gäller att glömma den här matchen och sikta vidare.

- Vårt spel har gått lite upp och ner. Vi inledde ju säsongen riktigt bra mot BK-46 men sedan har vi också spelat två riktigt dåliga matcher på hemmaplan och då tänker jag på storförlusten mot HIFK och förlusten mot ÅIFK. En match vi nog kunnat och borde ha vunnit, säger Petra.

Men stämningen är på topp i laget och man kan nog ännu tala om att det pågår en handbollsboom i Kyrkslätt. Intresset för grenen växer hela tiden och så småningom kommer också framgångarna, tror Petra.

Laget vill vinna så många matcher i år och så ser man nog redan fram emot vårens slutspel där man förstås hoppas kunna överraska.

Läs också: Dicken hakar på i toppen

Läs också

Nyligen publicerat - Sport