Hoppa till huvudinnehåll

Ett dygn - 10 liter vatten

Två X3M-redaktörer fick i uppgift att klara sig på tio liter vatten under ett dygn. Kolla videon hur det gick.

Bild: Yle näsdagen 2013

Finländare använder i genomsnitt 200 liter vatten om dagen. På många håll i världen där vattenbristen är stor har människor ofta bara tio liter om dagen att röra sig med. Enligt Röda Korset behöver en människa 20 liter rent vatten till hygien, matlagning och tvätt för att klara sig.

I år har Radio X3M valt att fokusera på rent vatten under Näsdagsveckan. Vi gav två redaktörer i uppgift att leva på tio liter vatten under en dag.

Dan från Jouren och Catzo från webben filmade sig under den dag de levde på tio liter vatten. Det gick relativt bra, men båda insåg att det inte skulle hålla i längden. Det knepigaste var naturligtvis hur vi skulle klara av toalettbesöken.

Du kan delta i Radio X3M:s Näsdagsinsamling genom att SMS:a X3MNÄSA till 16499. Meddelandet kostar tio euro.

Nyligen publicerat - X3M