Hoppa till huvudinnehåll

"IFK lät som ett spännande alternativ"

IFK Mariehamn
Albin Granlunds hemmaarena nästa säsong. IFK Mariehamn Bild: Yle ifk

Albin Granlund funderade på att fortsätta i RoPS, men då IFK Mariehamn hörde av sig efter säsongen valde den Pargasbördige ytterbacken att ta sitt flyttlass söderut.


- Jag funderade en stund om jag ville stanna i RoPS eller om jag ville röra på mig. Jag tyckte att IFK lät som ett spännande och passande alternativ och jag är riktigt nöjd att få fara till IFK, säger Granlund.

Den 24-årige Granlund är redan en ganska meriterad ligaspelare, men vill förstås fortfarande utvecklas som spelare och därför var valet att flytta till Åland ganska naturligt.

- IFK har ett starkt lag och har klarat sig mycket bra i ligan. För min personliga utveckling och för laget kan det gå bra nästa år. Jag hoppas att vi klarar av att fortsätta på samma linje som de har gjort redan de senaste åren.

Vemodigt att lämna Rovaniemi

Fyra säsonger hann Granlund spela i Rovaniemi och det var absolut inget lätt beslut att lämna staden.

- Speciellt efter den här säsongen när vi vann cupen och får spela Europaspel nästa år, men samtidigt känns det som att det är dags att hitta något nytt. Det krävs kanske en ny kick i min karriär för att fortsätta utvecklas.

Han tycker ändå att det är skönt att återvända lite närmare hemtrakterna igen.

- Nog är det ju en ganska stor kontrast mellan Mariehamn och Rovaniemi, språkmässigt speciellt. Jag har ändå trivits jättebra i Rovaniemi, så det känns lite synd samtidigt som det känns mycket bra att flytta.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport