Hoppa till huvudinnehåll

Luciakandidat 10: Nicoline Rydgren

Nicoline Rydgren, 23 år, från Sibbo studerar för andra året till barnträdgårdslärare i Helsingfors. Hon har ända sedan liten tyckt om att ta hand om sina yngre syskon och har överlag ett stort intresse för barn.

Kandidat nummer 10, Nicoline Rydgren från Sibbo
Kandidat nummer 10, Nicoline Rydgren från Sibbo Bild: Yle/Hannah Norrena nicoline rydgren

- Jag gillar barns ärlighet. Det är så underhållande att lyssna på allt de har att säga, barn kommer ofta med så roliga och kloka funderingar. Vi vuxna är inte lika bra på att behålla denna ärlighet och öppenhet inför varandra.

"Jag är envis"

Nicoline beskriver sig som en avvaktande person som hellre står lite vid sidan och läser av situationen innan hon kommer med sina åsikter. Samtidigt är hon bestämd där det behövs och säger att hon kan vara envis och framåtsträvande.

- Då jag bestämmer mig för något håller jag fast vid det. Jag är väldigt envis, säger hon och skrattar.

Barnvisor och pop

Då Nicoline inte sjunger luciasånger nynnar hon på moderna poplåtar som spelas på radion.

- Med tanke på mitt yrke sjunger jag också en hel del barnvisor.

Radiointervju: Hannah Norrena
Videointervju: Min Morgon

Rösta på luciakandidaterna på Folkhälsans webbplats.

Mera om Finlands lucia 2013 på svenska.yle.fi/lucia.

Läs också

Nyligen publicerat - Lucia