Hoppa till huvudinnehåll

CSKA tonar ned rasismanklagelser

Yaya Toure
Rasistattack mot Yaya Touré i Moskva. Yaya Toure Bild: EPA / Peter Powell toure

Manchester Citys mittfältare Yaya Touré fick utstå rasistiska påhopp i samband med bortamatchen mot CSKA Moskva i Champions League. CSKA:s tränare Leonid Slutskij anser att Tourés reaktion var en överdrift.

- Situationen är överdriven, det är en överreaktion, säger Slutskij till den engelska dagstidningen The Guardian.

Ivorianen Yaya Touré berättade efter matchen att han hade hört apljud från en läktarsektion. Europeiska fotbollsförbundet UEFA såg allvarligt på incidenten och man beordrade CSKA att stänga D-sektionen på Himki Stadion i samband med den kommande hemmamatchen mot Bayern München.
- Vi är emot rasism i CSKA. Vi har svarta spelare i vårt lag och vi stöder dem. Vi hörde inga rasistiska läten under matchen så det är svårt för oss att kommentera. CSKA är kategoriskt emot rasism men vi tycker att situationen är överdriven, säger Slutskij.

CSKA-tränaren bad inte om ursäkt av Touré men lagkaptenen Sergej Ignasjevitj var mer ödmjuk inför returmötet i Manchester.
- Vi är mycket ledsna över att den beklagliga incidenten inträffade, säger Ignasjevitj.

The Guardian: Yaya Touré racist abuse incident was an overreaction, says CSKA coach

Läs också

Nyligen publicerat - Sport