Hoppa till huvudinnehåll

al-Qaida tar på sig skulden för journalistmorden i Mali

Bild: Yle Grafiikka journalisterna

Terrornätverket al-Qaida tar på sig skulden för mordet på de två franska journalisterna i norra Mali, rapporterar nyhetsbyråerna som hänvisar till mauretanska medieuppgifter.

Enligt en al-Qaida-representant är mordet på de två journalisterna bara en liten del av det pris som Frankrikes president François Hollande och det franska folket får betala för dess militära intervention i Mali i år.

Frankrike meddelade i går att man skickar ytterligare 150 soldater till byn Kidal som kontrolleras av separatistiska tuaregrebeller. Journalisterna kidnappades från Kidal i helgen och hittades kort därefter döda utanför staden.

Fransk underrättelsetjänst har identidfierat flera misstänkta gärningsmän som islamister som tillhör en tuaregstam.

Läs också