Hoppa till huvudinnehåll

Bio eller cirkus med hjälp av Luciainsamling

Kristina Huopalainen
Skyddshemmet i Borgå tar tacksamt emot alla donationer, säger chefen Kristina Huopalainen. Kristina Huopalainen Bild: YLE/Stefan Härus chefen för skyddshemmet

Årets Luciainsamling i Borgå går i år till skyddshemmet. Skyddshemmet i Borgå är unikt i hela landet då såväl, kvinnor, barn och män är välkomna.

- Alla som behöver får hjälp, berättar Kristina Huopalainen, chef för skyddshemmet, då hon besöker Godmorgon Östnyland. Den första natten erbjuds alltid logi, men tyvärr har vi haft fullt länge och det är ett problem.

De pengar som kommer in under årets Luciainsamling kommer att sättas på det där lilla extra i vardagen.

Klienterna är med och planerar

- Vi planerar tillsammans med klienterna vart pengarna ska gå, säger Huopalainen. Barnen vill ha besök till cirkus eller en djurpark, unga önskar sig biobesök, kvinnorna skulle gärna vilja ha någon lite mera exklusivt doftande duschtvål medan männen främst önskar sig museibesök.

Här kan du rösta

Du kan rösta på Borgåbygdens Lucia på Yle Nyheter Östnyland, Krämaregatan 2, Borgåbladet eller Aktia, Mannerheimgatan 9-11, Östnylands andelsbank, Krämaretorget 2, Aktias kontor i Nickby och Söderkulla och så på Luckan i Kulturhuset Grand, Biskopsgatan 28.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland