Hoppa till huvudinnehåll

Staden välkomnar Emmaus verkstad

Emmaus verkstad
Verkstaden för långtidsarbetslösas kan fortsätta i Ekenäs. Emmaus verkstad Bild: Yle/Minna Almark emmaus verkstad,Ekenäs

Det är en bra sak för Raseborgs stad att Emmaus-Westervik tar över verkstaden för långtidsarbetslösa i Ekenäs. Det säger Stefan Fri, som har hand om produktionen av sysselsättningstjänster i Raseborg.

- Där har funnits en klar grupp som har trivts med den verksamhet som har erbjudits och de har haft en bra handledare som fortsätter i Emmaus regi, säger han.

Enligt Fri är staden klart intresserad av att köpa rehabiliterande verksamhet av Emmaus.

Grundtrygghetsnämnden beslöt för en dryg vecka sedan att all rehabiliterande sysselsättningsverksamhet i Raseborg ska upphandlas. Upphandlingen beräknas vara klar i början av nästa år. Fram tills dess kommer staden att göra enskilda specifika avtal.

- Staden ska också hjälpa Emmaus att lämna in ett anbud, säger Stefan Fri.

Priset höjs

Enligt Stefan Fri är det sannolikt att staden gör ett avtal med Emmaus-Westervik eftersom de har tagit över verksamheten efter Raseborgs Aktivitetscenter och därför har både bra lokaliteter och handledare.

Staden betalar för tillfället 15 euro per person dagligen för den rehabiliterande verksamheten, men enligt Emmaus-Westervik måste summan höjas till 25 euro för att verksamheten ska vara möjlig. Enligt Stefan Fri höjs summan sannolikt.

- Jag tror att priserna kommer att vara mer än den 15 euron som har erbjudits till Aktivitetscentret och till Emmaus nu under övergångstiden, säger han. Priset har varit detsamma sedan 1999, så en stegring blir det säkert.

Raseborgs Aktivitetscenter bad i våras om att få en förhöjd ersättning på 28 euro per person och dag, men grundtrygghetsnämnden gjorde då avslag på den begäran. Enligt Fri var prishöjningen inte möjlig inom det här årets budget, men situationen är annorlunda nästa år.

Emmaus tar över sysselsättningsverkstad i Ekenäs

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland