Hoppa till huvudinnehåll

Floor Jansen kan mer än fula finska ord

Vackra Floor. Bild: X3M/Sandra Suominen kampen 2013

Det är inte bara svordomar och ölsorter den nya Nightwish-sångerska kan på finska, hon är betydligt fiffigare än så.

Nightwish-sångerskan Floor Jansen är på besök i Finland med sitt andra band ReVamp. Eftersom hon redan lärt sig mycket om vårt vackra land och språk av killarna i Nightwish är hon nu en riktig finlandsveteran i ReVamp.

Bild: X3M/Sandra Suominen kampen 2013

- Jag försöker lära dem alla ord jag kan på finska. Och jag är en galen turist just nu, jag älskar rågbröd och tjära, jag köpte redan ett tjärshampo, skrattar Floor.

Som den mest naturliga sak har Floor förstås först lärt sig alla fula ord och uttryck på finska, men hon är inställd på att lära sig mycket mer.

- Jag har faktiskt börjat studera finska nu, jag tycker om tanken på att kunna kommunicera med Nightwish-pojkarna på samma språk.

Ingen såpopera med Tarja

För ett par veckor sedan uppträdde Floor tillsammans med den kickade Nightwish-sångerskan Tarja Turunen på en metalfestival för kvinnliga sångerskor i Belgien.

- Jag lärde känna Tarja för tio år sedan när mitt dåvarande band After Forever turnerade tillsammans med Nightwish. Vi har hållit kontakten ända sedan dess, trots och oberoende av, all historia kring bandet. Med duetten ville vi visa att att den såpopera folk gärna vill se i vårt förhållande faktiskt inte finns. Vi är två musiker inom samma genre och sist och slutligen handlar det om musiken.

Floor spelar med stt band ReVamp på Nosturi ikväll (7.11).

Nyligen publicerat - X3M