Hoppa till huvudinnehåll

Kroppsmålning på världsmästarnivå

Petski i detalj. Bild: Sandra Suominen / Yle riina laine

Se Riina Laine förvandla Petski från en så gott som normal medelålders karl till en levande pannå med höstmotiv.

Vi sa hej till en vanlig man ... Bild: Sandra Suominen / Yle riina laine
... och hejdå till ett monster. Bild: Sandra Suominen / Yle riina laine

Riina Laine kom tvåa i världsmästerskapet i kroppsmålning. Intresset för kroppsmålning väcktes då hon gick i maskeringskola.

- Kroppsmålning är en fortsättning på maskering, där man bara målar ansiktet, berättar Riina.

Skillnaden mellan att måla på papper och på kroppshydda är att man i kroppsmålning måste tänka tredimensionellt och måla från alla håll för att få en helhet. Dessutom hålls papper på stället, en (levande) kropp är aldrig helt stilla.

Kroppsmålning är för alla

Vem som helst kan skaffa en kroppsmålning, till exempel till maskerad eller fest. Det behöver inte vara märkvärdigare än att gå till frissan.

- Det är kanske ett bättre alternativ till tatueringar, eftersom man kan tvätta bort en kroppsmålning. Det är lite som en performancekonst.

Petski höll ut i flera timmar medan han fick överkroppen målad. Se hur han sakta förvandlas från X3M-tv-värden som vi känner honom till ett sagolikt höstväsen.

  • Nedervetil skola byggs före Terjärv skola

    Skolorna kommer kosta omkring 10 miljoner.

    Två stora skolprojekt väntar i Kronoby. Renovering eller nybyggen är aktuella i både Nedervetil och Terjärv. Kommunens ekonomi är redan ansträngd och nu tillkommer investeringar på cirka 10 miljoner euro.

  • Jämnt i Åbo – SIF vann med uddamålet

    Ellen Norrgrann gick upp i ledning i skytteligan.

    Sjundeå IF:s rivstart i den andra halvleken gav laget säsongens andra seger. Corinna Jensen var lagets bästa målskytt då Åbo IFK besegrades på bortaplan.

Nyligen publicerat - X3M