Hoppa till huvudinnehåll

Kuntsi deltar i museernas propagandakampanj

Propagandajakten
Propagandajakten Bild: Museiförbundet propagandajakten

Kuntsi museum för modern konst i Vasa är med i en ny slags webbkampanj. Publiken inbjuds att rösta på den bästa museipropagandan bland femtiotalet deltagande museilag.

Kuntsis reklamfilm är inspelad under Konstens natt i augusti och den visar hur konsten berör. Museets personal har planerat filmen som har regisserats av Andreas Westerberg, som är utbildad inom fotokonst men som främst jobbar med rörlig bild.

Nästan 50 finska museilag deltar i Finlands museiförbunds Propagandaprojekt som pågår i sociala medier. Videon med flest gilla-tryck vinner tävlingen. Reklamvideon finns på Kuntsis hemsida och i museets kafé, där man också kan ge sin röst med en pappersblankett.

Se också:
Propagandaprojektets Facebook-sida
Kuntsis webbplats

KUNTSI from Kuntsin modernin taiteen museo on Vimeo.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten