Hoppa till huvudinnehåll

STK älskar Norlie & KKV

Fantastiska Norlie & KKV. Bild: X3M/My Tengström stk 6.11.2013

Norlie & KKV förälskade sig i Finland och STK-publiken svarade med kärlek. Se de bästa bilderna från spelningen.

Svenska dagen till ära ordnades det fest på Korjaamo. Svenska Talande Klubben bjöd in Ms Lynx och Norlie & KKV för att se till att det fanns flera orsaker att fira.

Ms. Lynx

Ms. Lynx värmde upp scenen med en ascool trio av tuffa brudar. Programledarna Janne Grönroos och Ted Forsström döpte om Ms. Lynx till Lodjuret och kallade in henne på scen med sitt entourage genom att be publiken låta som ett lodjur. Entrén gick sådär, för vem vet på riktigt hur ett lodjur låter? Några kattläten hördes i publiken till slut och Ms. Lynx fick inta scenen. Det blev ett energiskt och stiligt set. Vi vill ha mera av den här bruden!

Norlie & KKV

Den svenska duon har varit efterlängtad redan länge och speciellt ända sedan deras gig i våras på STK blev inhiberat på grund av att Sonny insjuknade plötsligt. Längtan hade vuxit så stort att publiken var alldeles vild redan innan spelningen drog igång.

- Det här har vi väntat på så länge. Ni är alldeles otroliga, vi vill aldrig lämna den här scenen, ropade Norlie & KKV ut som en kärleksförklaring till publiken.

Publiken svarade med obehärskat skri. Fastän spelningen tog slut fortsatte publiken mässa hiphop-duons namn.

- Ni är helgalna, Helsinki, varför har vi väntat så länge med att komma hit? svarade Norlie & KKV.

De avslutade spelningen med allsång av Där jag hänger min hatt. Publiken ville bara ha mera och stod kvar vid scenkanten och skrek efter duon långt efter att bandet lämnat scenen.

- Det är över nu, vi måste gå. Men nu ska vi festa med er hela natten!

STK kunde inte få nog, vilket bara bevisar att folket kräver att Norlie & KKV kommer tillbaka så fort som möjligt. Tills dess får ni nöja er med minnesbilderna från spelningen.

 • Fiskets natt, Kållby

  Forellfiske, sumodräkter och brinnande bilar vid åstranden.

  Varje år sedan 2001 fylls Esse å med forell och åstranden av bybor. Fiskets natt är en dold pärla bland Österbottens otaliga sommarevenemang.

 • Finlands längsta vägg, Brahestad

  En överraskande lång vägg förbluffar i Brahestad.

  I Brahestads trähusområde döljer sig en oväntad sevärdhet. Är det här Finlands längsta vägg?

 • Art Bank, Pargas

  Nordens enda offentliga Salvador Dalí-utställning.

  Surrealism i skärgården. I nordens enda offentliga Salvador Dalí-utställning kan du bekanta dig med en av 1900-talets mest kända surrealistiska konstnärers verk och träffa hans finlandssvenska reinkarnation.

 • Peuran polku – Renstigen

  En sydlig vildmark där du får vandra i lugn och ro.

  Du behöver inte flyga till Lappland för att uppelva vildmarkens lugn och ro. Den sydliga Peuran polku, eller Renstigen på svenska, erbjuder rusningsfri vandring med låg tröskel.

Nyligen publicerat - X3M