Hoppa till huvudinnehåll

Tim Sparv vann med stöd hemifrån

Tim Sparv
Tim Sparvs Greuther Fürth vann stort. Tim Sparv Bild: Yle fürth

Tim Sparvs Greuther Fürth tog på fredagskvällen en stabil 3-0 seger mot Paderborn i 2. Bundesliga. Oravaissonen och hans lag hejades fram av en liten klack från hans hemtrakter.

Det var inget snack om vilket lag som var det bättre då tabelltvåan Greuther Fürth tog emot Paderborn. Redan i halvtid kunde man se vart matchen var påväg, ställningen var nämligen då 2-0 efter en halvlek av dominans från hemmalaget.

Gästerna gjorde det inte heller lättare för sig då de lyckades dra på sig två röda kort inom loppet av en minut då 74 minuter var spelade. Först åkte Mario Vrancic ut på grund av en allt för hård tackling och direkt efter snackade Thomas Bertels sig av planen. Nio minuter senare punkterade Zoltan Stieber matchen genom sitt andra mål för dagen.

Sparv spelade 84 minuter i vinstmatchen och drog på sig ett gult kort. Enligt finländarens konto på mikrobloggen Twitter blev kvällen en fullständig succé, först en storseger och sen middag med tillresta slälktingar och vänner.

Skip Instagram post


Hoppa över Twitterpostning

Hannes Nyberg

Läs också

Nyligen publicerat - Sport