Hoppa till huvudinnehåll

UM: Fem finländare har inte kunnat nås

Bild: Lehtikuva um

Omkring 250 finländare befinner sig enligt Utrikesministeriet i Filippinerna men det är endast fem personer som man inte lyckats nå.

Enligt dejourerande informatör Eero Kuosmasen vid utrikesministeriet så finns det ännu fem finländare som man inte kunnat nå.

Teleförbindelserna är ur funktion i många delar av de värst förstörda områdena och det är svårt också för de filippinska myndigheterna och räddningsgrupperna att ta sig fram till katastrofområdena. De finländska myndigheterna uppskattar att det kommer nog att ta flera dagar innan de har nått alla finländare.

Konsul Henna-Riikka Pihlapuro-Österberg vid den närmaste finländska ambassaden i Kuala Lumpur säger att det säkert finns ännu fler finländare i landet.

- Filippinerna är ett populärt resemål och alla turister har inte gjort reseanmälan, säger hon.

Det finns ännu inga uppgifter om att finländare skulle ha skadats i tyfonen. De finländare som rör sig i katastrofområdena uppmanas ta kontakt UM:s journummer +358 9 1605 5551.

 • Här rivs hotell Hamburger Börs i Åbo centrum

  Se videon från byggarbetsplatsen då väggar rivs.

  Just nu rivs det stora hotellet Hamburger Börs alldeles intill Salutorget i Åbo centrum. Det är ett jätteprojekt som kräver precision. Snart ska ett nytt hotell ersätta det gamla som blev klart 1979. Se video från byggarbetsplatsen då väggar rivs.

 • Nyhetsquiz: 5G, regnskog som brinner och nya regler på Instagram

  En frågesport till dig som vill testa din nyhetskunskap

  Här kommer veckans nyhetsquiz med nyheter från både Finland och resten av världen. Hur bra koll har du på nyhetsläget? I det här quizet ställer vi frågor på nyheter som Svenska Yle rapporterat om under veckan.

 • Skulle du ta på dig ett armband med texten “feminist”?

  Vad är en feminist? F-ordet väcker debatt.

  I serien F-ordet försöker Ulrikke Falch, känd från tv-serien Skam, få en hel skola att bli feminister genom att dela ut armband till de som står på hennes sida. Den provocerande serien väcker debatt.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes