Hoppa till huvudinnehåll

Röda Korset i Vasa redo att starta insamling för Filippinerna

Röda korsets Insamlingsbössa
Arkivbild Röda korsets Insamlingsbössa Bild: Yle/Roger Källman insamlingsbössa

Röda Korset i Vasa väntar på order från Röda Korsets distrikt för att börja samla in pengar till Filippinerna. Minst 50 insamlare kan Röda Korset i Vasa få ihop på kort varsel berättar Paula Peltonen som har hand om insamlingarna.

- Vi följer med katastrofen hela tiden förstås och jag har suttit och väntat på en kallelse från distriktet om vi skall sätta igång insamling. Och när uppmaningen kommer sätter vi igång genast, säger Peltonen.

På 10 timmar kan Röda Korset i Vasa få ihop insamlare berättar Paula Peltonen. Dessutom kan Röda Korset sätta ut sina kärl i tre olika varuhus i Vasa. Paula Peltonen hoppas dessutom på extra hjälp från ungdomar i insamlingsarbetet.

- Om vi ännu får med ungdomarna från distriktet, så hoppas vi få in en hel massa pengar den vägen också, säger Peltonen.

Katastrofer som den i Filippinerna brukar locka till generositet berättar Peltonen. Gruppen på 50 insamlare hinner samla ihop flera tusen euro på en dag.

- Vid Haiti insamlingen bara rann det in pengar så det kan nog hända att det kommer in mycket nu också, säger Peltonen.

Läs också