Hoppa till huvudinnehåll

Svårlöst mord

Lára är tillbaka på ruta ett efter att hon beslutit sig för att inte flytta utomlands med sin man. Hon är nu tvåbarnmamma, ensamstående och med en ansträngd ekonomi är jobbet som kriminalreporter ännu viktigare.

När en kvinna i tjugoårsåldern hittas död blir den rike businessmannen Hrafn genast misstänkt eftersom han var en av de sista som såg henne i livet. Missnöjd över hur han framställts i media vill Hrafn anställa Lára. Med hennes otröttliga jakt på sanningen och tidigare jobb som journalist hoppas Hrafn att hon skall kunna rentvå hans namn. Láras kontakter till affärsmannen uppskattas emellertid inte av henne tidigare arbetsgivare, tabloiden Posturinn.

Lára befinner sig snart i en situation där hon i sin jakt på sanningen samtidigt måste tillfredsställa de som betalar hennes lön. Hon utsätts sig också för stor fara. Sanningen döljer sig bakom organiserad brottlighet, mord, knarkaffärer, kidnappning och till och med dödshot riktade mot Láras barn.

På löpsedeln (16) (Pressa / Säsong 2 / Island 2010)
Yle Fem tisdagar kl. 22.00, säsongstart 11.8.2015
6 avsnitt
7 dagar på Arenan

Repris från 2013

Produktion: Sagafilm

Läs också

Nyligen publicerat - Yle Fem