Hoppa till huvudinnehåll

Uppbrott och avvikelser i En kväll med Anne och Hannah

I veckans avsnitt träffar vi kapellmästaren Anna- Maria Helsing som i vuxen ålder bestämde sig för att gå ur Jehovas vittnen. Detta betydde samtidigt att hon måste lämna hela sitt gamla liv bakom sig.

I En kväll med Anne och Hannah berättar hon om hur hon kom fram till det avgörande beslutet och hur livet ser ut för henne idag.

Pelle Sandstrak
Pelle Sandstrak Pelle Sandstrak Bild: Sam Stäuber pelle sandstrak

Pelle Sandstrak levde i långa tider i en bil på grund av svåra tvångssyndrom och Tourettes-syndrom. Numera är han "så frisk han själv vill vara" och reser runt världen med en föreläsning som får människor att ifrågasätta tankar om "normalitet" och istället fira sina avvikelser.

Läs också:
Anna-Maria Helsing - vittnet som gick sin egen väg

 • Riko Eklundh: Det finns roligare saker än träning

  Svårt att komma igång med träningen? Här är några tips.

  Skådespelaren Riko Eklundh är missnöjd med sin kondition. Därför har han antagit utmaningen att under en veckas tid träna målmedvetet och försöka hitta en konditionsform han skulle gilla.

 • Kolik - när skriket tar över babylyckan

  Kolik hos småbarn är tufft och saknar botemedel.

  Ibland blir den efterlängtade babytiden en tuff prövning. Vetskapen om att kolik hos småbarn är övergående kan kännas som en klen tröst när man befinner sig mitt i en vardag av skrik.

 • Tre kvinnor på toppministerposterna i Norge

  På fredag utses landets första kvinnliga utrikesminister.

  Försvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) utses på fredag formellt till utrikesminister i Norge, rapporterar Norges TV2 och NRK. Erna Solberg (H) är statsminister och Siv Jensen (FRP) finansminister.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje