Hoppa till huvudinnehåll

Åbobaserade Walkbase får miljoninvestering

iPhone smarttelefon
iPhone smarttelefon Bild: Juha-Pekka Inkinen smarttelefon

Åbobaserade IT-företaget Walkbase har fått en investering på 3 miljoner euro av investeringsbolaget SBT Venture Capital och före detta Nokiachefen Olli-Pekka Kallasvuo.

Walkbase har utvecklat en tjänst för smarttelefoner som analyserar kunders geografiska position som sedan utnyttjas av affärer. Tjänsten kan t.ex. skicka direkt information om erbjudanden till kundens telefon när kunden går in i en butik eller restaurang.

Kallasvuo kallar Walkbase för ett av de mest spännande nya företagen som han någonsin stött på.

Walkbase fick sin början som ett ingenjörsprojekt vid Åbo Akademi. Företaget har verksamhet i USA och Ryssland. Investeringspengarna används till att förstärka marknadsföringen och försäljningen, meddelar företaget.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland