Hoppa till huvudinnehåll

Se Yle Åbolands nya studio

Äntligen är nya studion i bruk! Vi har väntat på den här dagen som på solens uppgång. Efter att nästan ett helt år ha huserat i vår reservstudio är vi nu tillbaka i vår riktiga radiostudio med utsikt över Åbo torg.


Det är nästan 14 år sedan hela Yles verksamhet i Åbo flyttade till våra nuvarande utrymmen i KOP-kolmio på Auragatan 8 i centrum av Åbo. Den 21 mars 2000 klipptes bandet till den då splitternya studion med digital sändningsteknik.

Det betyder att det också är nästan 14 år sedan vi senast invigde en ny studio. Övergången från analog teknik till digital vår då ett stort kliv, men övergången från ett stort tungt bord nu till ett mycket enklare och framförallt mycket billigare studiobord känns också som ett kliv i sig. Den tekniska utvecklingen är enorm och jag är säker på att den uppmärksamma lyssnaren också märker en kvalitetsskillnad. Lyssna hur fint det låter!

Läs också